torsdag 17 december 2015

Kungsörn...å just nu...

Större bild - Klicka på bilden!


I måndags var jag o frugan te kojan och fippla lite med dörren enär den buktar lite så det drar mellan springorna uppe och nertill...och när man kommit upp i "dragåldern" så måste sånt täppas till...fixat med handtag och skjutlås...sen har jag suttit i två dagar...tisdags och onsdags...så konstigt det kan vara...i tisdags stendött så när som på en korp...inget mer på hela dagen...skittråkigt...men så i onsdags då var det full fart på korparna tills framåt elva-tiden...då det blev rensat och...va fan nu då...vad var det som hände...?
Allt med vingar bara drog...inte ett liv på mossen...
Och dagen som hade börjat så bra med en underbart vacker frostmosse...jag gillar´t...man blir alldeles hydralisk av att se hur vacker vår natur kan vara...och korparna satt och snackade om viktiga saker på grangrenarna och så helt plötsligt som på en given signal så damp de ner en och en och det blev full fart fram tills det jag nämnde...
Men förklaringen kom...efter en stund så fick jag se en bekant undersida på en rovfågel när den lyfte från en gran en bit bort...MEN va fan var inte det där en kungsörn...jomenvisst var det det...gick inte att ta fel på den teckningen...härligt, underbart...då har den hittat till mig! 
Sen om den kommer igen återstår att se...men har den väl hittat så borde den väl göra det tycker jag...
Alltid kul när den kommer på besök, jävligt kul till och med...enär den inte är så vanlig...tror hellre jag har en kungsörn på besök av och till än havsörn faktiskt om jag ska föredra någon före den andra.
Och jag börjar trivas mer och mer i kojan...känner att jag kopplar av på ett annat sätt nu än tidigare...ordar inte så mycket mer om det men man gör misstag här i livet...bara å glömma och gå vidare...och nu är ryggan tömd på skiten och betydligt lättare!
Ibland är livet gött att leva men då och då så måste man tömma ryggan på lite "tyngande stenar" och energitjuvar för att uppnå det...
Nu blir det ledigt i några dagar...troligtvis...idag är det gråväder...snart står ju julen för dörren och ja, va fasen det är ju redan nästa vecka...huh...har knappt tänkt på det...frugan julpysslar och grejar... det är jätteroligt och man blir julglad över att se alla tomtar som "hoppar" upp ur jullådorna och upp på hyllorna och granen som står så grön och grann och fin i stug... på byrån i vardagsrummet och lyser upp i den dystra och mörka årstiden. 
För att inte tala om vad katterna trivs när de får nya saker att undersöka...allt och då menar jag ALLT ska undersökas...luktas och tassas på...!
Den ena unga Yanni får ju sina spattryck och drar repor fram och tebax i hela lägenheten och ibland så åker nån sak i nån hylla eller på nått bord ikull men det är kul med lite liv och rörelse!
Ja, inte när det går sönder förståss men men det får man ta om man har en sån livlig liten "unge"...gamlingen...Alex är lugnare...ligger mest och drar sig på sin filt och tittar på när Yanni spattar runt och jag tror han tänker "va håller´u på mä"?...typ...

Men i alla fall...
Snart vänder det...ehhhh...kanske det redan har gjort förresten...(kollar)...på tisdag ser jag...DÅ vänder det...YESSSS...! 

Ha det gött alle!

P.S.
Många Nyköpingsbor här inne och smygläser ser jag...vore kul om ni kunde lämna ett litet avtryck! :-)

2 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

Känner igen det där med "plötsligt alldeles dött". Kan fullkomligt myllra av fåglar i trädgården. Nu ska jag fota tänker jag...plockar försiktigt undan blomkrukorna i fönstret, fäster upp en gardinhalva med en klädnypa, flyttar lilla bordet....och sakta, sakta och tyst öppnar jag fönstret....då swischar det till i 100 km, rakt förbi fågelbordet och sedan är det helt tomt under närmaste halvtimmen. Sparvhöken har slagit till igen!
Här är det dåligt med tomtar. Vi firar inte jul hemma i år heller. Hoppas på att alla kan komma till oss nästa år.
Ha det! /Kerstin

Oscar sa...

Härligt att saker å ting trillar på plats step by step...!

Fridens
Oscar