onsdag 24 april 2024

Swedish fika...

Större bild - Klicka på bilden!

...en trevlig stund på stans mysigaste fik...en stund av kontemplation och några tankar som dök upp under fikastunden.
Tänkte på datorn som jag hade ett sånt jäkla strul med en längre tid...psykbryt... men till slut löste det sig och nu rullar det som det ska och har gjort en tid.
Så skönt att det inte strular med bilderna nu längre.
Felet var ju att min datakille gjorde en spegling av det gamla innehållet till de nya maskindelarna, nya hårddiskar bl.a. och under överföringen så hände något.
Och jag hade ju också kontakt med både Nikon, Adobe men de kunde ju inte heller lösa eländet...och Nikon vill ju inte veta av Adobe och tvärtom så...ja...så kan det blir när man inte vet var man ska leta efter...
Han (min datakille) gjorde ju felsökningar och letade på nätet efter var det eventuellt skulle kunna vara fel men till slut så bytte han ut det mesta av de gamla maskindelarna i burken till nya delar...från W10 till W11 och efter det så blev det bra!
Inte så lätt även för en kunnig datakille att ibland inte veta var någonstans det kan felas när burkhelvetet börjar lira för sig själv på eget bevåg!

Rekondingen blev bra som sagt...jättenöjd men sååå träligt att vänta och vänta...men det gick ju bättre när man hade kameran med sig och knalla runt lite i stadens omgivningar och plåta lite annorlunda bilder mot det vanliga.
Sommardäcken på också i fredags...men där blev jag lite sur...hade bokat 9:30 och det tog en timmas väntan innan bilen var klar...sa till att jag inte var nöjd med väntetiden...att skifta däck ska ju inte ta mer en kvart, tjugo minuter på sin höjd och till råga på allt så sa kundmottagaren att bilen har varit klar ett tag men att hon var tvungen att ta kunder före...jaha...så min bokade till gällde alltså inte utan det var tvunget att ta kunder först...det är väl bokad tid som gäller, ska gälla och att en annan är prioriterad i det avseendet. Ingen lust att tjafsa, det blev tack och hej och hoppas på bättring till nästa gång.

Idag blir det en sväng ut efter detta inlägg och det är sol idag men kylan håller i sig...låg på nollan i morse.
Segt det är med våren...Den Stora Älgvandringen har börjat också på Kunskapskanalen och Svt-play...såg i morse att det snöade för fullt där uppe i älgarnas marker.

Det var några tankar från moi...nu ut en sväng som sagt!

Tjipp, tjipp!


Färgglad bulle...

My hometown...

Mysigt som fan...

Älskart...

Till kopp nummer två...

Åsså kom polisbilen och drog en sväng över torget...den var också färgglad...
...eller färglagd...ja, jag lirade ju svart/vit för dagen...så bakgrunden blev svartvit...så fick det bli...

Vad vore livet utan kaffe...!

Snyggt jobb...!
22 april - 2024

Inga kommentarer: