fredag 29 oktober 2021

En bild utöver det vanliga...

Större bild - Klicka på bilden!

...och...ännu en fantastisk dag i tassemarkerna!
I väntan på korparna som går ner först och rekar läget så att örnarna vågar gå ner... så sitter örnarna och väntar i träden, här fem stycken både gammal som ung, överst en ung och sen tre äldre och den längst ner tittar åt ett annat håll och svårt att se om den är ung eller äldre...skulle tro den är ett par år om man tittar på fjäderdräkten.
Korparna gick ner när ljuset kom och därefter damp örn efter örn ner och till slut stod ca femton örnar ute på gärdet...tillsammans med korparna... och likt en fårskock som går och betar så syntes likheten med fåren ganska så överensstämmande med beteendet att det ser som om de betar gräs.
Och bilden är ju ovanlig så till vida att det mesta som visas på olika medier oftast visar örnar i närbild, olika flygpositioner o.s.v. men att få dem samlade så här i ett träd har jag mig veterligen aldrig sett, så det är kul med en sån här bild som sticker ut lite extra.
Det som är lite extrakul också är att jag inte hade kameran riktat åt det hållet för att undvika störningsmoment med rörelse...men så tänkte jag...fan, den här bilden måste jag ju bara ha så försiktigt rör jag ekipaget åt höger och riktar gluggen uppåt och drar några pics...där satt de...i dubbelmening alltså, både örnar och bilderna...!
Det blev ett par bilder med fem, strax efter jag tog dessa så drog en...nummer två från överst... och det blev fyra kvar.
Så kan det gå till en dag i vår underbara natur!


28 oktober - 2021

Inga kommentarer: