fredag 5 januari 2018

Tre fina dagar i veckan - I

Större bild - Klicka på bilden!


Tre fina dagar har jag haft i kojan i veckan…första dagen (tisdag) inte så mycket mer än två vråkar men nära kojan…inga korpar hördes…inga skator ens.

Andra dagen…25-30 korp och ett tiotal örnar…kanske femton till och med… varav två nere ganska nära kojan som rök ihop och en ute på fältet som stod och glodde…och vid brynet och stocken rakt fram…samt så flög de runt ute på fältet och jagade varandra.
Luftdueller…men där är det svårt att hänga med med kameran…de är känsliga för rörelser som de flesta av er gömslefotografer vet :-)…så man får vara försiktigt med det…
Ungefär så…den dagen...

Igår torsdag…ganska så bra dag också men lite mindre aktivitet…sparvhöken på mataren…men ändå mycket roligt i det att det hände saker hela tiden…men trögt fram till halv-elva, elva nått och jag var nästan på väg hem men så small det till med en 5 – 6 stycken havsörnar som damp ner på en gång…full rulle!
De hade suttit i granar och träd och bidat sin tid och jag såg dem ju men tänkte att jag skiter i det här…de sitter bara å glor… men så…kul som fan…!
Och efter den blaveringen från örnarna så drog jag hem…nöjd för dagen…!
Så nu blir det inget mer denna vecka och över helgen…ska fixa med bilderna bl.a... suck..."a man got to do what a man got to do" eller va fan det heter...över helgen…är gräsänkling fram till måndag…får se nästa vecka hur det ser ut med vädret som får styra och suget och kroppen...ja, det är slitigt att hela tiden vara koncentrerad samt släpa på grejor, kameraväska, mat...både till dem och mig och allt vad det nu kan vara...gammeln suger...skit!
Har planer på en förhöjd matarplats så maten får ligga kvar utan att räv...och vad det nu är... som tar maten…det var tomt från ena dagen till den andra en dag.
En europapall på fyra ben…1 …1.20 meter hög nått med ram runt och sen en sittpinne bredvid…är tanken…ett tips från "Gömslefotografer på fejan...suveränt! 
Tackar för alla tips som kommer upp där!
200-500:an lirar gött! Gillar den som fan! Suveränt att kunna zooma ut så man slipper vingklipparna...sen blir det ju en del vingklipp ändå ibland men då är det ju skit bakom spakarna, så att....jaja...

Mer bilder kommer vartefter...

Ha en trevlig helg alle! :-D 
Fridens!
2 januari - 2018

Inga kommentarer: