fredag 17 februari 2017

Veckans bästa bild!

Större bild - Klicka på bilden!

Laggarbo - 14 februari - 2017

Naturens lagar är ibland grymma...det är äta eller ätas som gäller för överlevnaden.
Hökis höll ju antagligen på att stryka med när örnarna anföll den och jag undrar om den klarade sig...för hur det än är så har man ju mänskliga empatiska känslor för djurens välmående, oavsett hur grym naturen än kan vara.
Men som fotograf är jag väldigt nöjd med denna bild som för mig troligtvis kommer att bli årets bild i min fotografiska gärning...hittills, ska väl tilläggas...för man vet ju aldrig vad som kan dyka upp på sensorn under resten av året.
Ofta när man är ute i naturen och letar motiv så vet man ungefär hur man vill ha motiven, beroende på vad man för stunden fotograferar...gäller det fåglar som i det här fallet så är denna bilden en önskebild...den har föregåtts av en dramatik för musen, det hela utspelades mitt framför ögonen på mig, den förlorade...hökugglan vann och har fått mat för dagen.

Det är precis en sån här bild man strävar efter att uppnå, en bild som har det mesta men det är inte lätt alla gånger utan man får nöja sig med vad som bjuds och sen vara nöjd.
Fin bakgrund, fint ljus, bra vinkel, förgrunden är superb, enligt mitt tycke...allting stämmer...skrävlar jag...javisst...det tycker jag att jag är värd eftersom denna bild har föregåtts av en ansträngande utflykt ut på hygget i blod, svett och tårar och som till slut gav lön för mödan.
Det är inte bara att sitta i bilen och sen hoppas på att en sån här skönhet ska sitta fint i nått träd när man vevar ner sidorutan...glöm det...kan hända kanske nån gång om man har en jävla tur och är från Öland! (internskämt)

Missa inte att scrolla ner för mer hökugglebilder!

Trevlig helg på er!

Ses!

4 kommentarer:

Lasse Jansson sa...

Grattis till en helt makalös bild! Den har en härlig bakgrund och bildens botten utgörs av en jämn "tallbarrsmatta". Du har all rätt att sträcka på dig för denna bild och du beskriver hur mycket tid och ansträngning det ligger bakom en sådan här fullträff. Om man inte har bonntur, förstås. ;-)

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Kan bara hålla med,den duger långt...!

Klas sa...

Personligen ser jag inget automatiskt samband mellan ansträngande förberedelser och fina bilder. Inte så länge vi pratar fotografi, vill säga. Hur som helst har du här fått till en fantastisk bild med extra allt.

Din berättelse om jägarens öden ger ytterligare lite relief till den natur vi så gärna skildrar. Skönt att vara i toppen av näringskedjan!
/ Deerhunter

Ölandsvindar sa...

Fantastiskt fin bild, Steffe! Grattis till den. Nu ska jag snart ut och få se hur många steg jag måste gå idag innan "bilden" dyker upp, hahaha!
/Kerstin