fredag 2 september 2016

Fredag...

Större bild - Klicka på bilden!

...sitter här vid datorn och har en del funderingar om Facebooks vara eller inte vara...jag har ju aldrig varit så där jätteförtjust i fejan och dess snabba enorma flöde.
Ska jag eller ska jag inte...?
En bild läggs in...en dag senare är den bortglömd om ens den fått några kommentarer beroende på vad för sorts bild och vilket forum den är inlagd i.
Har ju en egen sida där utöver min huvudsida men fundrar på att ta bort den.
Ibland så drar det visserligen iväg och det blir en hel del respons på t.ex. Nyköpingssidan om man lagt in någon gammal bild från en svunnen tid men jag känner ändå ingen större lust att "hänga med" annat än att kanske vara en passiv "tittare"...och valet är ju fritt...i.o.f.s. men...
Bildens värde varar inte länge...förbrukningsvara a´ la skithuspapper typ...
Åsså känns det lite ibland som ryggdunk...om du lajkar min bild så lajkar jag din...typ och det är jag inte intresserad av alls...
Det finns liksom inte tid till eftertanke och analys av bilden...gillar hellre att lägga in bilder och skriva på min blogg i dess makliga tempo. 
Trivs bäst där och man känner sig inte tvingad att "hänga med" i det att man måste lajka och kommentera till höger och vänster.
Och tävlandet är jag absolut inte intresserad av...
Är det något som jag är intresserad av och vill följa så är det ju fågelforumen med eventuellt tacknämlig info om fåglar i allmänhet och Öland i synnerhet...det är ju mest därför jag "hänger kvar".

Det var lite om det...idag är det 2 september och hösten knackar på...38 arbetsdagar kvar te pensionen för Ullis...nu är´e segt...tiden går aldrig så sakta som när man väntar på något...men den som väntar på...o.s.v.

Nu kom posten och...Årsboken från Tärnan...kul...fick med några bilder där.

Ny läkare har jag fått enär den jag haft i många år och trivts bra med slutat...fick en ny som jag inte ville ha och bad om att få byta...nähäää det skulle inte gå...så då bad jag om att få byta vårdcentral och då gick det bra...en AT visserligen men det spelar ingen roll, en oprövad kraft  och förhoppningsvis så vibbar det bra...har fått en tid i slutet av september.

Vad beträffar min mupp så laggar den som fan nuförtiden...när uppdateringar kommer så finns det "inte tillräckligt med utrymme" så då får man hålla på och ta bort appar och också systemdumpa med *#9900# för att i bästa fall få utrymme så man kan uppdatera bandet, fejan och banken t.ex. och de appar man vill ha kvar...suckar...alltid är det något...med tekniken.
Ja, jag har rensat bort en massa onödigt skit för att frigöra utrymme men det hjälper inte...alltid.
Kanske behöver en ny mupp...men vill ju inte ha en dyr enär jag inte använder muppen mer än till SMS, E-post och surf.
Än så länge strular vi på...tills tålamodet tryter...

Nu ska jag in och kika på mera vadarbilder från Öland...blir inte klok på dem...som vanligt.
Men först ska jag kolla gårdagens bilder på kärrhök som jag tog när jag drog en sväng till Ripsa.

Ha en god fredag!
Ses!

Öland - Augusti 2016 

2 kommentarer:

strandskatan sa...

Härliga bilder... lite vemodiga...
Det där med "fejjan" skrev jag några ord på själva Fb, så...
Jag förstå dig. Tänkte leva utan "fejjan", men men blev övertygad en gång av en "vän"... "vännen" visade sig vara en bildtjuv, så det blev bara skit i början, men betraktar "fejjan" idag som ett sätt att bara vara och strunta i resten...
Hälsningar Halina

Anonym sa...

Dina bilder är toppenfina i årsboken och på din hemsidan.
B...T KH