fredag 12 augusti 2016

Storkar så man storknar...!

Större bild - Klicka på bilden!


Uuuuuhhh...vilken dålig rubrik...sämre än en Hegerforsare...jö...!
Jaja...nått ska det ju stå där uppe...! :-)
Ja, faktiskt, så har vi haft dem här nu utanför Nypan i två dagar...nattlogi för storkarna togs om man åker Hallavägen - Sund.
Var där i morse vid 5-tiden och åkte hem vid 9-taget, då hade de lyft...mäktigt att se...och snurrade över åkern allt högre och högre med termiken som hjälp.
Nyköping har alltså haft besök av ca 100 storkar...de gick ner först vid Lillagårn för att där bli skrämda av en hund och drog sen vidare och snurrade runt över Nypan, syntes från olika håll och rapporteringen var flitig några timmar.
Jag avvaktade och inväntade rapport om de hade gått ner nånstans för nattlogi...och vid nio-tiden kom det att de hade gått ner vid Sund och då bestämde jag mig för att dra i morgon bitti (läs i morse)...jodå...det blev ett lyckat drag...nästan 600 bilder å ta rätt på blev det...phuuuuu!
Å bra ljus och fint väder!
Men det var kallt...inte mer än 5 grader...
Lägger ut en aptitretare som ovan till att börja med...

Annars...en ny version av W-10 gick in i förrgår åttamatiskt och det tog en himla lång tid att ladda in...ca enånhalvtimme nått...fattar inte varför de ska hålla på hela tiden med nya versioner och en massa krångel och skit men men det gick ju bra...trots att jag höll på att avbryta vid 60% enär jag trodde det hade fastnat å stod stilla på 60% men det fick tugga på och så helt plötsligt så rörde det på sig... och det har fungerat bra ett tag nu överhuvudtaget sen sist då det strulade och hade sig så  "han som kan det" fick blåsa ur burken och lägga in en helt ny och ren W-10:a.
Peppar peppar...

Å nu har man passerat ännu ett år att lägga till handlingarna...jag firar inte speciellt men ville bara nämna det :-)  ...men det blev i alla fall en tur till Skärgårdsvåfflan och en smarrig våffla med en massa götti på!
Det räcker så bra, så bra så!

Inga kommentarer: