fredag 19 september 2014

Jag trivs bäst...

Större bild - Klicka på bilden!

Bättre fly än illa fäkta...typ...


...i öppna landskap...när jag får sitta i gömslet och det är full fart på fåglarna...då är livet som bäst...det är livskvalité...det är så spännande varje morgon när jag åker ut och undrar vad som ska hända i dag...vilka gäster kommer...igår hade vi en mindre hackspett på besök...sex stenknäckar far ikring, hittills...varav en ungfågel.
Ett par nötskrikor...nötväckor, bofinkar...bl.a...
Dimmiga morgnar har det varit denna vecka...framåt åtta, halvnio lättar dimslöjorna och nejden med trädridån i bakgrunden framträder i all sin vackra naturliga skrud...underbart!
Korparna börjar låta tidigt på morgonen (säger han brevé) innan ljuset kommer...kollar läget, sitter och småpratar i träden runtikring (säger han brevé igen)...havsörnskänning har vi haft också med en gammel nere vid den otrafikerade skogsvägen...och i grantoppen två dagar i rad...
sparvhök har flugit förbi ett par gånger...ingen ormvråk ännu, konstigt nog...hjortar bortanför nejden samt på vägen till gömslet står de på gärdena i stora klungor av antal bortåt en 20-30 stycken...försiktig bilkörning är nödvändigt, enär de springer över vägen i full karriär lite här och var när man kommer, och för att inte stressa dem mer än nödvändigt...
Nu blir det uppehåll vid gömslet i fjorton dagar...innan det kommer igång på riktigt så att säga...

Nu...tanka över bilder från dagarna två...450 pics blev det...sortera, sortera, sortera...vad ska man spara, vad ska man slänga...de eviga frågorna?

Ses!

P.S. Mer bilder kommer...med all säkerhet...! :-)

1 kommentar:

Jani sa...

Jadu Steffe! Dina bilder är fantastiska! sorry att jag inte har skrivit på länge, men det har varit semester och nu flytt och allt möjligt som jag kan skylla på. Flyttlasset går på måndag mot Stockholm ;)
Ha de gött