tisdag 11 maj 2010

En dag i Kolmården


En spännande dag med många upptäckter av olika naturliga arter.
Göktyta, spillkråka, tjäderhona, svarthakedopping, tranor, smådopping, sångsvan o.s.v. plus en del småfåglar som jag, amatören, inte minns namnet på eller ens hörde skillnad på "språket", småfåglar som småfåglar liksom...men kul med en expert som kan höra skillnad på ängspiplärka och trädpiplärka där den ena (fråga mig inte vilken) har en något högre tonart...woaow alltså om man hade den förmågan!


En vacker plats!


På hemvägen såg vi en räv stod precis vid kanten av vägen och studsade upp och ner ett par ggr och jag fick vända bilen och åka tillbaka.
Den stod kvar med en stor vattensork i munnen och J fram med kameran eftersom jag körde och min var nerpackad i ryggan.
Jag körde fram till den alldeles jämsides OCH den stod fortfarande kvar!

MEN...inga skott?
Men hallå shot då, tänkte jag...fippel, fippel...felinställd och lite ovan med kameran men fick väl så småningom iväg några skott i alla fall.
Undrar om något blev bra!
Ska kollas sen om bilder inlagda!

1 kommentar:

Henrik Hellemar sa...

Tjabba...


Låter som en underbar dag ! Många nya kryss och du lärde dig säkert mycket vilket måste vara livets största mål... :)
Fågelläten är min akilleshäl också - jag har något nedsatt hörsel (en gåva från jobbet) så jag har lite problem med att lära mig höra skillnad - ja, tidsbrist är givetvis också en stor och bidragande orsak men jag har över 2MB fågelläten på datorn...

Rävar är underbara ! Jag gillar ju rävar och börjar så smått förbereda mig inför årets rävsäsong. I år har jag dessutom ringat in räv betydligt närmare stan - dock i svårare och fototråkigare miljö, men jag kanske ger "stadsrävarna" några försök i alla fall... :)


Henke :)