fredag 30 oktober 2015

Celebert besök...

Större bild - Klicka på bilden!


Edit: 
Duvhök är svaret...TACK till Klas, Kerstin och Ars Natura...!

...vid middagstaget i onsdags...duvhök hane eller möjligen en sparvhökshona...det får experterna avgöra...får se om det är någon hågad därute som kan ge svar!
Kolla klorna...inga dåliga grejor att kramas med...huuuuhhuuueh...men vilken vacker fågel...underbart vacker!
Väldigt tacksam över det besöket!
Det KAN ha varit två stycken under dagen...först den på morgonen och så denna...
Fick flygbilder också men de blev vingklippta tyvärr men hoppas den/de kommer igen givetvis!

Detta var det sista inlägget för denna veckan..nu blir det lugnt över helgen och eventuellt måndagen också...och familjeliv väntar och funderingar på present till frugan...hon fyller 60 i november och jag vet fan inte vad jag ska hitta på...!
Vad hittar man på till en kvinna som har allt!
Men i alla fall...
Önskar eder en riktigt trevlig helg!






Vid tre-tiden på eftermiddagen...

Större bild - Klicka på bilden!

...var ormvråkarna i farten och jagade varandra...lek eller allvar vete fåglarna...! 





I brytningstid...

Större bild - Klicka på bilden!


Senare på förmiddan...

Större bild - Klicka på bilden!


...kom ormvråken och landade på samma plats som tidigare duvhöken gjorde i föregående inlägg...klockan är 10.22 och frosten ligger kvar i gräset...ett par minusgrader och en rolig dag (onsdag) ser det ut att bli...torsdagen är det omvänt...en helv...jättetråkig dag...stendött med hemfärd redan vid tolvtiden...ett par skator på morgonkvisten var det enda men de drog nästan direkt av den anledningen att det KAN ha suttit en duvhök någonstans (?) och spanat av/ bevakat sitt nya område..
Duvhöken rensar rent...respektingivande i sin framtoning, en fullfjädrad jägare och med riktiga dödsklor att krama ihjäl sina offer med.

Idag är det fredag och andra göromål står på schemat...kaffebröd ska levereras nu på förmiddan...sen kojan och uppdatering där...

Och  från det ena till det andra...mitt hjärta slår oregelbundet...det hoppar över slag...igår var det för jäkligt...hela dan höll det på... i natt var det bra...å nu här vid datorn så händer det av och till...vetefan vad det beror på...har haft det av och till en tid...har varit till vårdcentralen för ngn månad sen eller var´e va  men då slog det HUR FINT som helst med inget orytmiskt alls på pappret som kom ut från ekg-maskinen...fanns ingenting som indikerade något fel...MEN fortsätter det så här som nu så får jag väl söka igen...jaja...egentligen hör det väl inte hemma här...det var utanför "programmet" men men...kände bara...liksom...typ...

Nästa vecka går frugan ner en timme till på sin arbetsdag...halvtid...jaja...det får gå det med...  ;-) . nä, skoja ba´ ! ;-)
Det blir nog bra med det...inte minst när det gäller "markservicen"...schhhhh...! ;-)

Nähä...nu handla kaffebröd som sagt...och vidare...

Ha´re gött!

Ses!

torsdag 29 oktober 2015

I den tidiga frostiga morgonen...

Större bild - Klicka på bilden!

...klockan 6.30 satt duvhöken redan på plats men mörker gjorde det omöjligt att ta bilder...satt och tittade på den en stund i dunklet och sen trodde jag den hade gett sig av men efter någon timme så sticker huvudet upp och det gryende ljuset hjälper till att ta några bilder.
Då hade den suttit och tittat runt och spanat utan att synas för mig bakom gräsridån.
Frosten hänger fortfarande i gräset och duvhöken sitter nästan i två timmar och frestar tålamodet med att inte inta en bättre position för helbilder på den...men det kommer!
På tal om det...vad är en bra bild? 
En artbild i helfigur eller såna bilder som i dessa exempel...i mitt tycke beroende vad bilden ska användas till...eller om man har tagit hundratals artbilder och kanske vill ha bilder som "är något mer" som en känd fotograf brukar uttrycka sig...tycker dessa bilder är mer spännande än helfigursbilder men visst...sen är det ju tycke och smak...som alltid! :-) 



söndag 25 oktober 2015

torsdag 22 oktober 2015

söndag 18 oktober 2015

Shoppa loss...

Större bild - Klicka på bilden!


...på Biltema igår...hade räknat med några hundra enligt en uppgjord lista men inte fan...när vi var klara så hade det blivit ett par tusenlappar...med grejor som vi bara absolut (sic!) inte kunde tänka oss att vi skulle klara oss utan. :-)
På väg hem stannade vi till vid Forssjö där det blev några bilder...

Ansiktet...

Lövet...



fredag 16 oktober 2015

Två dagar med ormvråk...

Större bild - Klicka på bilden!

Första ljuset på morgonen...

Var ä´ ja´...?

Va fan är´e som låter därborta...?

Oj...det rörde sig där...en mus...kanske...?

Spanar efter något...

Å va händer där borta då...?

Dä ä lugnt...!

Snygg landning...!

Ytterst på grenen ska det landas...naturligtvis...!

Men det gick ju det med...!

Här sitter man fint i solen...!

Trött...eller...?

Lite halvsegt är´e...!

Ja, världen är upp och ner...det är för jävligt så dant det har blivit...!

Burrrrrrr...!

Åsså kliar det i örat också...ingen hejd på eländet...!

Finputs av en liten fjäder som låg lite fel...!

Fredagsskriptum...

Större bild - Klicka på bilden!

Torpesta - 12 oktober - 2014

...några rader...å en bild från Torpesta i veckan som var...behöver ju göra annat också och inte bara kojan...annars så får man väl kardinalspel som någon uttryckte det!
Eller rättare man behöver komma ut och se andra vyer...foto blir det ju likt förbannat! :-)
Å idag och i helgen är det ledigt...känns ju som om man åker till jobbet när man kliver upp klockan fem och drar iväg...ränderna går aldrig ur...men nu rår man ju sig själv i alla fall och det är ju på frivillighetens väg men det är skönt med sovmorgnar som idag...när man i veckan klivit upp kl fem, tre dagar i rad...

Har haft två dagar med ormvråk...den (möjligen kan det vara två) verkar kunna bli återkommande...örnar hade jag två stycken i veckan men de är inte samarbetsvilliga alls...än så länge...satt i trädet bredvid kojan...nära och snackade, så det hördes (jag hörde) (sic!) tydligt... men sen drog de...precis som det brukar vara alltså...det lär nog kanske ta lite tid innan de blir "hemtama"...vi får se hur det blir med de´.
Vädret har varit bra i veckan...vindstilla och soligt men kanske är det dags för lite busväder för att dra igång örnarna...de brukar ju kunna gilla när det går ner några grader och vädret busar...vi får hur det blir med de`...också idag skiner solen men frost i morse...ett par grader minus...

Nu är´e dags å kika igenom vråkbilderna å se om det kan finnas nått att lägga ut...

Häng kvar...!

Ha en trevlig helg!

Ses!

onsdag 14 oktober 2015

söndag 11 oktober 2015

Liksom väder och vind växlar stunder i livet...

Större bild - Klicka på bilden!


Första rovfågeln på bild, en ormvråk, på besök i fredags...en sparvhök, en vacker hane...på lite längre avstånd...havsörn på låg höjd över taket...det går framåt, sa snigeln...och igår satte jag in kaminen och monterade en "keps" över utsiktsfönstret som skydd mot väder och vind samt att det mörkar ner lite för insyn från fåglarna som ju ryggar för allt som rör sig.
Tror jag ska montera dit solskyddsfilmen också...man ser ut men inte in...fungerade bra i koja nummer två.
Testade kaminen...uhuhuuuuuh...blir varmt på 5 minuter i och med att kojan inte är så stor...lagom att man går ut och fyller på maten till småfåglarna så är det varmt när man kommer in igen...och tanken är att den endast ska värma upp snabbt och sen köra på Heat-Palen...den ska räcka ner till minus ca fem grader...typ...
Och så målade jag gluggluckan svart med en attrapp i form av en svart blomkruka som ska föreställa när jag inte sitter där och ska likna gluggen när den"tittar ut".
Sen om fåglarna går på det, det vete fåglarna...!

Ja, det är mycket med det hela...ibland undrar man ju vad fan man håller på med...det är mer än man tror att få ordning på allt...ett jäkla slit ibland...förra säsongen trodde jag aldrig att jag skulle bygga en koja i egen regi...det fanns inte i min sinnevärld...så trött var jag "på skiten" men så går sommaren...man tänker ibland då och då om man kanske skulle satsa igen...tiden läker sår och positiva energierna kommer tillbaka...det som varit är historia och jag lever i nuet med morgondagen som meningen med livet...och fotot som livgivande sysselsättning och framförallt det främsta elixiret...fåglarna... som ju har blivit en stark krydda i tillvaron...varför just fåglarna är så spännande och att jag främst vill fotografera dem är att de ger en utmaningar och är spännande att komma in på livet.
För det ska ni veta...de gör nästan aldrig som man vill att de ska göra!
Att hela tiden försöka hitta nya infallsvinklar till spännande bilder.
Och framförallt känns det bra i kropp och själ att; Målet är ingenting...vägen är allt...just det där med att man drar ut på morgonen och tänker vad ska dagen ge...vilka möjligheter dyker upp?
Spännande!
Jag ser fram emot vintern!



9 oktober - 2015