onsdag 30 juli 2014

En vinterbild

Större bild - Klicka på bilden!

Kungsörn - Januari 2014

Mysigt fikaställe...

Större bild - Klicka på bilden!

20 juli 2014

...VID Sparreholms slott som besöktes för ett par veckor sen med en hel del gamla saker till beskådan och gött fika med tillbehör.

Här väntar vi på väderomslag men fortfarande varmt som i helvetet...det åskade lite för en stund sen men det blev inte mer än så tydligen...vi får hoppas på Tor imorgon då.
Yanni har kommit lite mer till ro nu och värsta stirrigheten och "undersöka allt som går att undersöka" har släppt lite...låg bredvid hos mig i natt med huvudet på min kind så varmt o kletigt som det var men det får man stå ut med!

tisdag 29 juli 2014

Vilken skön soffa ni har...!

Större bild - Klicka på bilden!

Mobilbild - Samsung 

Varför blir det så här?

Större bild - Klicka på bilden?


Edit:
Men...vad nu då...det verkar som om bilden visas som den ska! Undrar om det var att jag gick in på Google + och klickade på "Av" på autoredigering...ingen aning?
Men går jag in på inläggsidan när jag loggar in här på min blogg så ser bilden fortfarande förskräcklig ut.
Får väl se hur det blir nu i fortsättningen.

Bilden ser ju inte klok ut...inte alla bilder ser ut så här men en del bilder med en viss sorts bakgrund har Blogger tydligen problem med...här finns bilder som ser bra ut på:
http://www.steffelodi.se/#!album-54-275
eller på min testsida Wordpress:
https://steffe53.files.wordpress.com/2014/07/20140728_0014.jpg

Samsungs support...vilken höjdare!

Större bild - Klicka på bilden!



Måste ju bara berömma deras support ang lite strul med min mupp....i alla fall för denna gången...fick en underbar kille som verkligen brydde sig och inte bara kom med (ett lr ett par) tips att försöka det å det å sen var det bra liksom...
Ja, det är inte bara datorn som strular ibland (!)
Tar den korta versionen...via chat så fixade han fram en kod till muppen och tillsammans med en app som jag laddade hem så kunde han sitta vid sin dator och fjärrstyra min mupp och gå in och kolla mina inställningar och sen fixa till dem då naturligtvis.
Detta blev en mycket kort version av händelseförloppet...i verkligheten tog det säkert en halvtimme nått...
Så nu funkar det!
Det där var lite (läs mycket stor)  skillnad mot Adobes support...!!
Är det inte det ena å det andra med det tredje så krånglade teven också här om dagen...en olycka kommer ju alltid i tre heter det ju, så nu är det (får det vara) bra för ett tag.
Teven fixade sig med omstart av router å ruckosarna...(de dära trådlösa manickerna) och datorn sk***r jag i att stänga av enär den funkar bra då...ska lämna in den när min datorguru kommer tebax från semestern...
Sickna i-landsproblem lr va...? :-)

Igår hämtade vi lilla Yanni och natten har varit bra...över förväntan bra faktiskt...han låg hos mig bredvid i sängen och tryckte sig mot magen fram till halvtre i morse då jag klev upp...och gick ner till vardagsrummet satte på teven och då kom han och la sig vid benen och vi somnade bägge två fram till sju-tiden då jag gick upp och koka kaffe...sen blev det full fart på honom...Alex har hållit sig i bakgrunden hela tiden och kollat in honom och undrar väl förståss vad för nått vi "släpat hem"...än så länge är det lugnt mellan dem men vid frukosten så fräste de åt varandra...och jabbade lite! :-)

Nu blir det lite arbete med bilder...

Ses!

lördag 26 juli 2014

Gnesta-Planket

Större bild - Klicka på bilden!

Generalen i tvärrandigt

En gammal goding

"Ja, så här ser det ut...!"


Artister som finns i minnet...och på foto...

Ekebert på hugget...

Också en gammal goding...

Mycket bra...!

Herr Fröderberg ser nöjd ut...

In action

Herr Segeholm intervjuar...

Fotoduell...


torsdag 24 juli 2014

Fikavy...

Större bild - Klicka på bilden!

Gamla Oxelösund - 19 juli 2014

Känslan av semester...

Större bild - Klicka på bilden!


...lever kvar efter ett långt arbetsliv...trots att man numera tituleras fritidskonsult så är semester något som alltid kommer att finnas kvar i kroppens känslobarometrar.
Det är första veckan på frugans semester och vädret fortsätter att vara varmt...olidligt varmt...outhärdligt varmt.
Hon har dragit till Skärgårdsvåfflan och mumsar i sig...!
Jag håller mig inne...med fläkten på på högsta snurr bredvid datorn.
Tror datorn drabbats av någon slags värmesting och behöver kylas ner lite...kanske därför den har fått lite störningar i "hjärnan" som gör att den tokar sig vid start.
Javisst ja...det var ju nog om det...
Rönnbären börjar anta sin fina röda färg utanför mitt fönster och det är ganska så mycket rönnbär i år och det bådar gott för trastar och eventuellt sidensvansar till hösten om de hinner före trastarna...svansar vill vi ha! :-)
Fågelfoto ligger nere just nu...ingen idé ens att dra ut med den värme som råder...gömsle kan vi glömma...där blir det hett som h******t om man sitter i solen...

Ses!

onsdag 23 juli 2014

Yanni - 13 veckor

Större bild - Klicka på bilden!

Kommer hem till oss vecka 31



Mamma

Bye bye...ses på måndag...!

tisdag 22 juli 2014

Havet drar...

Större bild - Klicka på bilden!


...värmen fortsätter...igår hemma och strula med datorn hela förmiddan men idag ska vi ut trots värmen och vi hoppas på havets fläktande vindar...i skuggan då naturligtvis...enda placen man kan va på nu...i solen är man (läs jag) inte mer än nödvändigt.
Fattar inte dem som ligger i solen å steker...huuuuuuuh....fruktansvärt...!
Bilden ovan är tonad och kornad...varför då?...därför att jag gillar det förståss... :-)
Tyckte det passade bra till denna bild.

Stängde inte av datorn igår...fungerade nu i morse...peppar, peppar...så tjötar inget om det idag...!  :-)

Ha en fin dag out there...!

Ses!

måndag 21 juli 2014

En gammal goding...

Större bild - Klicka på bilden!

Gamla Oxelösund - juli 2014

...Archimedes.

Gomorron...!

Större bild - Klicka på bilden!



Mmmmm...sen är jag idag...men vet ni...jodå...jag har suttit från 8 tills nu - kl är 11 -  och strulat med datorn som låste sig direkt med följd tvångsavstängning...omstart...funkar...men så kan man ju inte hålla på såååå...för att se om det hjälper...avinstallerat en massa program som jag inte använder...plus då förståss CNX-D och även en dubbelversion av PS - CC...har ju fått en ny version som heter PS-CC/2014 och tänkte att kanske de krockar med varandra så då åkte gamla versionen ut...och då bar det sig inte bättre än att jag inte fick igång Bridge...jaha...avinstallerade PS CC 2014 Bridge samt installerade om allt...å det tar sin tid.
Men har startat om datorn ett par gånger...för å testa...funkade i alla fall nu å göra det och PS - CC med Bridge funkar nu också...och med spänd förväntan så undrar jag vad det blir nästa gång jag startar datorn i morrn bitti...ett spännande liv jag lever! NOT!
Som sagt...jag hatar sånt här skit...verkligen!!!!!
Men i alla fall...nu ska jag kolla runt lite bloggar och sen se om det inte kan bli något roligare inlägg från mig...

Ses!

lördag 19 juli 2014

Yanni...

Större bild - Klicka på bilden!

Har inga egna bilder utan fotograferade av dataskärmen.

...kommer han att heta och naturligtvis är han av den aristokratiska rasen Cornish Rex...på tisdag ska vi hälsa på honom, bekanta oss med honom lite...just nu bor han utanför stan så det är nära och bra...åsså får vi vänta ett tag tills efter vetbesiktningen innan han kommer hem till oss.
Ska bli så roligt att få en ny familjemedlem...men det satt långt inne för vi har inte riktigt sörjt färdigt Hugos bortgång och vi fick ju erbjudandet ganska snart efter att han gick bort och vi kände oss inte  mogna just då helt enkelt för en ny katt men så går en tid och sorgen klingar av lite... åsså kollade vi på hemsidan om Yanni var kvar, dag efter dag och det var han och till slut kände vi efter lite mera betänketid att...han är ju vår...det bara kändes så...vad ödet ändå kan överraska!

Stoltheten

Större bild - Klicka på bilden!

Oxelösund - 19 juli 2014

Sädesärla

Större bild - Klicka på bilden!


Vad är det för fel som är trasigt nu då...?

Större bild- Klicka på bilden!

Suck...!

Dubbelsuck...!
Funderar på C-NX-D om det är den som spökar?
Händer det en gång till så avinstallerar jag det...och ser vad som händer...kanske jag gör ändå förresten...vad ska jag med det till...egentligen...när jag nu kör CC på heltid.
Dagen börjar bra...not...! :-(
Samma hände igår men efter omstart några ggr så rullade det på...så och nu...peppar peppar...!
F*n vad jag hatar sånt här sk*t...! 

fredag 18 juli 2014

Blå Jungfrun

Större bild - Klicka på bilden!


En äldre bild från en av våra resor till Öland...västra kustvägen med Blå Jungfrun i bakgrunden.




En liten peng från mig...

Större bild - Klicka på bilden!

Gräsligt

Laddade hem Capture NX-D igår...hade tänkt och vänta ett tag men kritiken mot programmet har varit rätt så stort på sina håll och jag ville gärna se om kritiken var befogad och så är man ju lite nyfiken också...hur fungerar det, är det så dåligt som det skrivs om?
Det är ju väldigt personligt om man gillar eller inte gillar ett program...jag gillade ju t.ex inte LR alls men det programmet har ju höjts till skyarna...av de som kan´et...
Så nu ville jag själv testa och bilda mig en egen uppfattning...
Satt några timmar igår eftermiddag med att testa olika funktioner i NX-D
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om programmet konkret...svårorienterat, ovant men som med allt som är nytt så tar det väl ett tag att sätta sig in i hur logiken och funktionerna är uppbyggda.
Av det jag kunde testa igår så...nej...inte som det ser ut i nuläget vill jag använda det...nu har jag också blivit mer van med att arbeta i Photoshop CC som jag prenumererar på nu och där tycker jag att det fungerar bra...och jag lär mig hela tiden nya saker...senast häromdagen lärde jag mig något nytt som jag inte använt tidigare.
Det är det som är så bra med att använda ett enda program (eller ett fåtal program) att man blir van vid de olika funktionerna och får ett arbetsflöde som flyter rationellt.
Bildvisningen är jag inte jättenöjd med...där fungerar View NX bättre och snabbare.
Men det är inte så dåligt att det inte går att använda och jag använder Bridge mer och mer och vänjer mig vid att det inte är lika snabbt.
Hade Nikon behållit sina program så hade jag fortsatt att använda dem...de var ju outstanding i att behandla bilder tagna av Nikonkameror...jag älskade NX-2 och U-point men nu har de skjutit sig i foten (?) när det gäller den nya programvaran...den får nog vara för mig tillsvidare.
Vi får se vad som händer och fötter och hur uppdateringarna ser ut framöver och (om) nya funktioner läggs till och vad som eventuellt kan komma att förbättras.
Det var ju samma med View NX (och även NX-2) längre tillbaks i tiden att det var mycket som inte var bra med det heller men det bättrades ju mer och mer med tiden iom uppdateringar och förbättringar.
Så man får hänga med och se vad som kommer att hända framöver och vad för (förbättrings) - uppdateringar som kommer när det gäller NX-D.

Det var lite min peng om detta!
Den som lever får se...

Ses!






onsdag 16 juli 2014

Nio bilder från dagens utflykt

Större bild - Klicka på bilden!

Ängssmygare



Bastardsvärmare


Humlebagge 



Valva äng - 16 juli 2014