lördag 31 januari 2009

Steffes Taverna


Tittade till Steffes Taverna idag igen och fåglarna hade ätit upp alla talgbollar plus att de nu äter för fullt från själva mataren!
Vilket är glädjande men fortfarande är det bara blåmesar, titor och talgoxar som kommer fram.
Frugan kom på en bra idé idag och det är att sätta upp fågelholkar nu till våren...har jag inte haft en tanke på...ibland har hon sina ljusa! ;-)
Vet inte varför jag inte tänkt på det?
Men i alla fall det ska bli kul att se vad som händer med det senare i vår...funderar på om det finns hackspettsholkar också?
Ska kollas upp!

fredag 30 januari 2009

Ehhh...tvärt om var det väl...?


Nu har matte varit snäll och tänkt på er pojkar att ni skulle få varsin fin korg att ligga i framför elementet, varmt och gott, men är det inte något som känns lite fel?
Jomenvisst, Alex till vänster är ju lite större så korgen till höger var det meningen att han skulle ha och viceversa...men det bryr ju sig inte katter sig om!
Men ett gott skratt fick jag när jag i förmiddags fick se denna syn!
Ha en riktigt fin fredagskväll! :-)

torsdag 29 januari 2009

För första gången...


...i mitt liv har jag beställt saker från utlandet, i det här fallet från USA!
Med VISA-kortet och allt...brrrr!
Spännande att se om paketet kommer någon gång...tror det gick bra med det mesta på deras hemsida att få in mina uppgifter...det var något jag fick "backa hem" på men det löste sig...engelska har ju aldrig varit min starka sida men lite kan man ju och det räckte här...ehhh, hoppas jag! ;-)

Se men inte röra...


...måste vara frustrerande...massor av fåglar utanför och Hugo gnälljamar och knäpper med tänderna i vild förtvivlan...tycker nästan synd om honom...en enda liten pippi kan jag väl få hugga tag i...typ!
Nåväl, en lugn dag med förmiddagsfika på stan med J och W...trevligt att sitta och munhuggas lite i skämtsamt klimat...pöjkar!
Annars så idag ska frugan på intervju igen...har varit på en intervju tidigare och de ville prata med henne igen och vad det betyder får jag höra om i eftermiddag...hemligt hemligt...och landstingets kvarnar mal långsamt!
Kanske inte blir något idag heller...?
Hustrun är mycket ambivalent till det nya jobbet iom att hon trivs så bra idag redan men har lite problem med sina höfter och tänkte det skulle kunna vara bra att få sitta lite mer med kontorsjobb.
Fastehh det vet i fasen...om man har artros om det är så bra att sitta egentligen...har tanken att det är bra att röra på sig.
Men å andra sidan så kommer hon ju att fortsätta att dela jobb och kontor så det blir lagom åt båda hållen.
Själv vaknar jag nu på nätterna av att det värker i höfterna...fyfaaan för att bli gammal...jag vill inte, vill inte, vill inte ha ont!
Är ju bara 55 för helvete...ska kuljävlarna var slut redan...jaja...det är ju tur att de går att byta ut...ska man göra det så fort som möjligt eller vänta tills man inte kan gå?
Que?
U skulle vänta tills det inte gick längre så det får väl bli så då...men inget kul å dra på det...
Avafan va jag pladdrar på här då...fortfarande mulet ute och ingen ljusning i vädret...funderar på om jag ska beställa ett Wimberleyhuvud till mitt nya obj men finns ju inget i Sverige så det blir att beställa från deras hemsida som är på engelska och det är man ju bra på. (det sista var ironi)
Skulle få hjälp med det men vill själv...envis som en trotsig treåring är man...men det är väl bra att man vill försöka själv...en god egenskap att vara envis men man får ju inte vara FÖR envis...lagom är bäst som det heter...vad nu det är...det sista var en parentes men utan parenteser.
Snart fredag...fortfarande har jag fredagsglädjen kvar i hövvet efter en vecka...från när jag jobbade så var ju fredagen den bästa dagen på hela veckan...det är väl så att när helgen kommer så gör vi ju så mycket U och jag att det blir lite tomt när måndagen kommer...fast på tisdagen och resten av vecka är det rätt ok.
Tur är ju att Nikon och jag fann varandra!
En otroligt givande hobby...men tyvärr dyr fast å andra sidan...det blir ju vad man gör det till och är man sen en galen prylbög så får man väl fan skylla sig själv...men kul är det och skyller mig själv gör jag så gärna ;-) och man...å nu blir det en klyscha...lever ju bara en gång!
Katterna är ju en stor glädje också...underbart med deras sällskap...just nu sitter de här bredvid mig och tittar ut genom fönstret...ibland kommer Alex...storkatten, och lägger sig mellan datorn och tangentbordet och...bara ligger o myser...typ...han har sin lilla "snuttefilt" där och vet att den är hans!
Nähä...nu ska dagens mål inmundigas...ha en trevlig dag!


onsdag 28 januari 2009

Mitt i språnget!


Lägger in en bild till från idag.
Tänkte slänga den här bilden men har tittat på den några gånger nu och gillar den mer och mer trots oskärpa och bröt runtikring korren.
Tycker det är en så härlig action...bilden är tagen mitt i språnget!

Flyt...

Plats:
Ängstugan.
Idag dök denna lilla gynnare upp och showade för mig, helt obekymrat...de korrar jag sett tidigare har rymt fältet så fort jag visat mig.
Det var riktigt roligt att sitta och titta på korren när den for upp och ner i trädet... och fram och tillbaka på backen...det var som synes på de tre första bilderna något som intresserade till höger.
Vad vet jag inte men sen så på fjärde bilden blev det intressant åt vänster i stället...förmodligen hackspetten som kom och satte sig på en gren alldeles bredvid.
Så det kan falla sig ibland med händelser som följer slag i slag.
Vädret är råkallt och mulet - ingen nederbörd





tisdag 27 januari 2009

Full fart på uteplatsen med!


Vad fan glor du på...har du aldrig sett en vindögd kaja förut!?


Oj, vad är det för stor sak han håller i?


Nu tror jag nog att jag kommit för nära...


På hugget...


Jag vill också ha lite mat...törs man gå fram?

måndag 26 januari 2009

High life vid Steffes Taverna!

Idag så tittade jag till min Steffes Taverna så att allt stod rätt till och nu har det kommit igång lite mer med fåglar men bara talgoxar och blåmesar men so what...de är också roliga att titta på och att fota men så småningom vill jag nog ha lite tyngre grejor.
Blev lite nervös när jag satt en bit från trädet och tog bilder, ibland hördes grymtanden och nöffanden och när man inte hör ordentligt så tappar man kontrollen så det blev många nackvridningar för att se om det kom något "vilt" bakom mig!
Spännande är det och vad gott det smakar med fikat ute i naturen...fan idag har jag varit på ett sjujävla bra humör...trots att det duggade lite lätt och till och med kom några snöflingor.
Å inte nog med det...det är ju måndag idag också...woaw...måndag och på så bra humör...yeah!
:-)


Å vad händer här? En klutt?

Det var fan, jag sket visst?


Titta vad vacker jag är, den där bakom mig kan slänga sig i stammen!


Kolla vilka konster jag kan göra!
Å vacker kan jag också vara, så det så!

söndag 25 januari 2009

Dagens runda med duggregn och dis!

Idag besöktes en ny våtmark i Aspa utanför Nyköpings som invigdes förra året i April.
Det ligger mitt i samhället med naturen/våtmarken på ena sidan och på andra sidan med vägen mellan är det några hus och en landsbyggdsmack.
Såg trevligt ut med en träramp och bord och stolar samt bra utsikt över våtmarksområdet.
Vi fortsatte efter det till Lövsund och kollade om det fanns några sångsvanar och jodå, det fanns det en hel del där.
Vattnet är öppet på vissa ställen och det är inga problem för dem att vistas där som det såg ut.
Det vill gärna frysa på där ganska fort om kylan skulle komma men så länge vädret är som det är så finns de kvar.

Sångsvanar - Lövsund.







Alla de åtta bilderna ovan är tagna vid Östermalma

Smakprov!


Ett litet smakprov med nya optiken med fönster emellan!
Blev bra ändå tycker jag...ska bli kul med lite nya utmaningar framöver!
Bilden är beskuren.

torsdag 22 januari 2009

Trist väder!


Gråväder, dimma och dis, att dra iväg en sväng känns inte så där jätteangeläget precis.
Snö skulle det visst komma till helgen var det sagt.
Hoppas det ändrar sig snart, blir galen på det här vädret!!
Igår reggade jag mig på Club 300, ska testa att vara med där ett tag för att se vad det är och hur det fungerar.
Artportalen brukar jag gå in på också för att se om det hänt något härikring.
Det var så jag fick nys om Kungsfiskaren vid Nynäs...man får ju lite tips.

Fick ett mess igår från en kompis som jobbar nere vid Kanotstadion som berättade att det var bråttom att komma en sväng, sa inte vad det var eller så utan...sagt och gjort, det var bara å dra!
Ute på isen över till andra sidan mot Arnö satt tre havsörnar och spejade.

En satt på en stolpe vid vassen, de andra två på isen.
Ingen av dem hade något för sig med något villebråd eller så utan bara kollade in läget tydligen.
Gick ut på piren och träffade en medlem från Fotosidan som hade 500:at med sig men det var tyvärr lite för långt avstånd och motljus också till råga på allt...så det var ingen idé för mig att åka hem och hämta "grejorna".
Men kul ändå att se dem.
Idag har det inte hänt något, (ännu) det fick bli en bild på ett litet infruset löv från uteplatsen.

måndag 19 januari 2009

Berguv i Falu gruva - Webbkamera!

Efter ett tips av Johannes Glännman så kommer här en länk till en webbkamera som följer ett berguvspar i Falugruva.
Mycket intressant att följa händelseutvecklingen!
Oftast händer det inte så mycket, den sitter mest och "kollar in utsikten"... men ibland så...som idag fick jag se den äta på en sork och som uvar gör så biter den av huvudet först för att sen svälja hela kroppen i ett svep...måste säga att det är/var häftigt att få se sånt...i realtid dessutom...här sitter jag vid datorn och följer en berguv i sitt rede...tekniken är fantastiskt!

Direktiv från admin:
Jag vill att alla ni som länkar till kameran gör det via denna sida, om ni länkar direkt till kameran kan jag inte jag administrera den och kan då i värsta fall tvingas stänga den för allmänheten.
Slut citat.
Ändrat från den 22 januari -09

http://www.dofnet.se/Uvkameran.html

Hästhagen den 20 juli 2007

Har sorterat lite bilder från en annan inaktiv hemsida från vårt besök Hästhagen den 20 juli 2007 och lagt in dem på steffelodi istället.
Ett mycket minnesvärt besök med många känslor som spelade i sinnet över en gången tid med människor som bott där och "var är de nu"?
Första bilden ser ju väldigt idylliskt ut men går man in i området och tittar in i lägenheterna och källare så kryper det i skinnet av olust och dysterhet över "hur det kan gå".
Den enda information jag har idag om området är att det är ingärdat med stängsel och har rivits.
Jag är glad att vi besökte området och fick bilder, gillar att fotografera "glömda rum".
Fler bilder finns på: http://www.steffelodi.se/#9.0








tisdag 13 januari 2009

John Fogerty

Centerfield

Solnedgång


Kan inte hålla mig från svanarna...tycker de är så otroligt vackra plus att de är så fotogeniska och lättillgängliga.
Ännu vackrare är det när de spänner ut sig med vingarna och "ställer sig upp"!
Den här ungsvanen är fotograferad vid Vivesta, 27 dec -08

måndag 12 januari 2009

Ett kärt barndomsminne


Redigerat.
Här kommer ett inlägg om ett för mig kärt barndomsminne.
Den här dalahästen har hängt med mig genom livet och är det enda jag har kvar från min barndom.
Jag fick den när jag fyllde 5 år, tror jag, så den firar faktiskt 50 årsjubileum endera året här nu.
Eventuellt har jag några leksaker kvar i källaren som sonen haft när han var liten men inget som jag kommer ihåg så där starkt.
Dalaästen har hängt med i många flyttningar både när jag bodde hos mina föräldrar och med de flyttningar som hustrun och jag gjort. ( tre vid det här laget på 34 år)
Vi har gjort många rensningar och kastat hur mycket skräp som helst genom åren men denna dalahäst har fått vara kvar.
Det har varit nära några gånger att den fått stryka med men nostalgikänslorna har tagit överhanden och idag är jag glad att jag sparat den.
Den står i sovrummet i en hörna där och jag ser den varje dag och varje gång jag ser den så poppar någon eller flera tankar från barndomen upp i flyktiga ögonblickssekvenser.
Fick den av några bekanta till min pappa o mamma, där mannen var snickare och som en hobbyverksamhet på fritiden ibland gjorde sina egna verk bara för att det var kul.
Vinjett, sepia, korn.

Läsarnas glömda rum

Det har skickats in bilder till Malin Hellesös blogg med ämnet:
Läsarnas glömda rum
Mitt bidrag finns också med där.
Och många fina bilder blev det!

Dagens höjdare!


Saxat från Aftonbladet.
:-)

lördag 10 januari 2009

Nynäs naturreservat.

Det har setts en Kungsfiskare vid Nynäs slott, mellan orangeriet och stenbron.
Tänkte att vi idag skulle försöka få se den.
Men den behagade inte visa sig men jag kanske gör ett nytt försök i veckan som kommer.
Däremot så var det en hel del andra fåglar i buskarna nedanför Orangeriet och omgivningarna vid stenbron och ån där det växer al och björk.
En hel del Domherrar syntes till och så de på bilderna nedan, Talltita och Gråsiska plus en del andra arter.
Jag blev lite förvånad faktiskt av att det var så mycket fåglar där, så det kommer att bli fler resor dit.


onsdag 7 januari 2009

Rapport från en skurhink!


Jag får tacka för bidragen!
Tror jag döper mitt ställe till Steffes Taverna om det nu ska heta något...annars säger jag bara matarstället...det går det med! :-)
Har städat mitt rum ett par dagar här nu med olika intervaller, fikapauser, matraster, torka svett o.s.v. ;-)
Helt otroligt vad man samlar på sig!
Det ligger gamla fototidningar i högar på olika hyllor och samlar damm, papper "som kan vara bra att ha", broschyrer, tomma datakartonger, papper i pärmar, i högar och guuuud vet vad...jag håller på att gå igenom allt och det är ett hästjobb men...sååå skööönt för den mentala statusen att slänga allt gammalt skit och få det gjort en gång för alla.
Har draaaaagit på det länge nu.
Tror det blev en sju eller åtta papperskassar med tidningar och papper.
Gick iväg med två kassar till miljöstationen i morse och naturligtvis så gick ena kassen sönder och allt hamnade på gatan förståss!
Halvvägs...så det blev några mindre väl valda ord.
Men det löste sig till slut...i-landsproblem brukar man väl säga om sånt!
Nåväl, efter att ha städat färdigt, när det nu blir...håller fortfarande på med att slänga olika saker... så ska jag gå igenom alla mina bilder och rensa lite här och där, i datorn och hemsidor som jag inte ska använda längre ska jag spara ner bilder och lägga in på mina aktiva hemsidor... samt spara ner på externa hd så det blir gjort också.
Börja om med det nya året att nollställa allt.
Ska bli skönt...det liksom "hänger över huvudet" på en om det aldrig görs någon gång så visst är det bra att ta tag i saker ibland och samtidigt så blir det en liten mental rensning också och det är ju aldrig fel! ;-)
Bilden för övrigt:
Har haft ngn liknande på NFF men utan vattendroppar från näbben...tycker det blev ett sånt härligt ljus på svanen!

tisdag 6 januari 2009

"Förslagslåda".

Johannes Glännman vill att jag i sann blogganda ska döpa min fågelmatning till något namn. Hans matarställe heter ju Restaurang Erdalen, ett trevligt namn för övrigt och mitt ställe heter Öksund men vill jag ha det namnet?
Restaurang Öksund...kan det va´ nå´tt?
Jomen, det tycker jag nog ...men kul att se om ni har något annat och vad det kan komma in för förslag.
Vad tycker ni "out there" har ni något förslag på ett lämpligt och trevligt namn associerande till min fågelmatning?
Förslag mottages tacksamt i "förslagslådan".

måndag 5 januari 2009

Gissa vad jag längtar efter...?!

Ännu en dag med underbart vinterväder, 15 grader kallt och vindstilla och ånyo ett besök vid mitt matarställe.
Domherrarna flög ikring överallt utom vid maten!!
Kanske ska gömma maten mer i buskarna efter tips från Sonja att fåglarna blir mer orädda om de är mer i skydd.
Maten hänger ju nu ganska fritt i trädet som har visats på en bild tidigare men det finns ju gott om buskar runt omkring men kanske det är lite för långt till att ta skydd?
Nåväl, det får visa sig...idag flyttade jag på apparaten till höger om trädet istället för som förut då den hamnade i skuggan.
Det blev bättre.


Vad skönt det är att sola!

Härlig färg hanen har, så vacker!

Här gör vi en störtdykning!

Fotograferar alldeles för lite macro!
Här ett försök med en bild på en liten kvist med frusen knopp att ändra vitbalansen så det blir en blåtonad färg i bilden...jag tycker det blev snyggt!
Vad tycker ni?

söndag 4 januari 2009

En alldeles, alldeles, underbar dag!

Hej igen alla ni som följer min blogg och mina göranden och låtanden inom den naturliga världen!
Hade väl tänkt mig en lite längre semester men men...
Jag kan bara inte undanhålla er att göra ett första inlägg för året med att visa bilder från idag med den underbara rimfrost som var och som kan ses på bilderna!
15 minusgrader och det är vi inte vana vid här nere i södern!
Härligt med riktig vinter för en gångs skull!!

Efter att bilderna nedan tagits så blev det ett besök vid min fågelmatning.
Vi fixade lite med upphängningskrok, talgbollar och jordnötter och sen satt jag en bit ifrån och tittade en liten stund för att se om det hände något.
Jodå!
Efter några minuter så kom en talgoxe och kvittrade som fan vilket förmodligen betydde att den ville att jag skulle flytta mig därifrån.
Fram och tillbaka flög den och den kom hela tiden tillbaka till samma buske och satt och kvittrade energiskt innan den tog mod till sig och flög fram till mataren för att sen flyga tillbaka till busken - vilket upprepades ett antal ggr.
Kul!
Kommer en, kommer två så kommer flera förhoppningsvis!
Fast idag så var vi (frugan var med idag) tidigare där och ljuset låg inte på så bra nu som det gjorde sist, kanske jag får flytta på den till ett bättre läge men det får vara så där ett tag nu så får jag se längre fram hur det ser ut.